70% Complete

BUDYNEK WIELORODZINNY – POEZJI

INWESTOR: DOM100

UL. POEZJI, GLIWICE

OPIS PROJEKTU

Zaprojektowano zespołu dwóch budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami podziemnymi oraz parkingami naziemnymi. Budynki mają po 4 kondygnacje nadziemne i po 1 kondygnacji podziemnej. Na kondygnacjach nadziemnych o funkcji mieszkaniowej zaprojektowano łącznie 132 mieszkania, 66 w budynku A i 66 w budynku B. Główne wejścia do budynków prowadzą z wewnętrznego dziedzińca, dodatkowo dla budynku A przewidziano wejście od ulicy Poezji, dla budynku B dwa dodatkowe wejścia od strony parkingu terenowego.

 

Wejścia do budynków zaprojektowano w poziomie parterów. Każdy z budynków obsługiwany jest przez dwa trzony komunikacji pionowej – otwarte klatki schodowe z windami. Wokół budynków wytyczono ogródki lokatorskie przynależne do mieszkań usytuowanych w parterach. Każde mieszkanie na piętrze ma przynależny balkon.bNa terenie wokół budynków zaprojektowano 2 zespoły miejsc postojowych oraz plac zabaw.

 

Projektowane budynki rozplanowane są w literę ‘L’, dłuższymi bokami na osi północ-południe, krótszymi bokami tworzą zamknięcie wewnętrznego dziedzińca. Kolorystyka budynków utrzymana jest w tonacji szarości jasnej i ciemnej. Akcent stanowią fragmenty elewacji o strukturze cegły w kolorze ciemnobordowym oraz czarne balustrady balkonów i obróbki.



KATEGORIA: BUDYNEK MIESZKALNY WIELORODZINNY

INWESTOR: DOM100

LOKALIZACJA: UL. POEZJI, GLIWICE

LICZBA MIESZKAŃ: 132

POWIERZCHNIA CAŁKOWITA: 13 460 m2

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 7 319 m2