70% Complete

BUDYNEK BIUROWY ZE STERFA WEJŚCIOWĄ DO ITWL

INWESTOR: INSTYTUT TECHNICZNY WOJSK LOTNICZYCH

WARSZAWA

OPIS PROJEKTU

Budynek w rzucie rozplanowano w kształcie litery L. Poprzez kształt budynku, w sposób naturalny został utworzony plac przed wejściem.

Pierwszą część budynku stanowi dwukondygnacyjny hol wejściowy z recepcją oraz  drzwiami obrotowymi, z kontrolą dostępu na teren Instytutu. Drugą część budynku stanowią pomieszczenia biurowe i sale konferencyjne, zlokalizowane na parterze oraz na pierwszym piętrze.  Budynek będzie wyposażony również w węzły sanitarne oraz pomieszczenia techniczne w piwnicy.

Elewacja została wykończona granitem – dwoma rodzajami płyt: gładkimi i lekko chropowatymi. Podziały kamienia nawiązują do proporcji wysokich okien oraz szklanej ściany osłonowej. Elewacja została urozmaicona poprzez dodanie ramek wokół okien oraz balustrad na pierwszym piętrze.  W celu doświetlenia i dodania wrażenia przestrzenności , elewację holu stanowi szklana ściana osłonowa.

 

KATEGORIA: BUDYNEK BIUROWY
INWESTOR: INSTYTUT TECHNICZNY WOJSK LOTNICZYCH
LOKALIZACJA: WARSZAWA, BEMOWO,
LICZBA KONDYGNACJI NADZIEMNYCH: 2
LICZBA KONDYGNACJI PODZIEMNYCH: 1
POWIERZCHNIA CAŁKOWITA: 400 M²
POWIERZCHNIA UŻYTKOWA:   180 M²